HIRDETÉS

L an korrigálhatnak az árak a belvárosban - az V. és VI. kerület ingatlanpiaca

2016.11.22
Míg az elmúlt két évre a lendületes áremelkedés volt jellemző a belváros ingatlanpiacán, ez mára megtorpant. A szakemberek szerint érezhetően mérséklődött a kereslet.

Tovább a cikkhez

Egyre többen csalódnak a rövid távú lakáskiadásban

2016.11.15
A világ számos városában okozott problémát a rövid távú lakáskiadás, vagyis az airbnb-zés. Fel is lépnek ellene, hiszen konkurenciát jelent a szállodaiparnak, de legfőképpen: csökkenti a hosszú távra bérbe vehető lakások számát, és így emeli a bérleti díjakat. Budapesten is ez a helyzet. Úgy néz ki azonban, hogy sokak számára már elérkezett a kiábrándulás pillanata.

Tovább a cikkhez

“Lufiárak” alakultak ki az ingatlanpiacon - Bel-Buda ingatlanpiaca

2016.11.08
Úgy néz ki, hogy nem teljesen helytállóak azok a híresztelések, miszerint továbbra is emelkednek az ingatlanárak Budapesten. Ez ma már inkább csak a hirdetési árakra igaz. Bel-Budán a kereslet szűkülése figyelhető meg, és a valós értékesítési árak ereszkedésére számíthatunk az ingatlanközvetítő szakember szerint.

Tovább a cikkhez

Építési vállalkozók: Budapesten a XIII. kerületben épül a legtöbb lakás

2016.10.14
A legtöbb lakás Budapesten a XIII. kerületben épül, a nagy ingatlanfejlesztők ugyanis a jó közlekedési összeköttetésekkel rendelkező építési területeket keresik leginkább - mondta az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke pénteken az M1 aktuális csatornán.

Tovább a cikkhez

Hétfőn kezdődik a Duna House részvényeinek értékesítése

2016.10.14
Tőzsdére megy az ingatlanközvetítő Duna House Holding Nyrt., a társaság részvényeinek értékesítése hétfőn kezdődik nyilvános és zártkörű eladásban, a társaság 3 060 000 törzsrészvényéből legfeljebb 900 ezret értékesítenek - közölte a társaság pénteken sajtótájékoztatón.

Tovább a cikkhez

Külföldön nagyot estek az ingatlanközvetítői jutalékok - nálunk mi a helyzet?

2016.10.18
Az elmúlt 13 év során világszerte jelentős mértékben estek az ingatlanközvetítői jutalékok. Nálunk ez egyelőre nem igazán látszik, de a szakértők szerint hazánkban is a csökkenés irányába mutatnak a tendenciák. Van persze, aki már itt is az európai átlagnak megfelelő díjért nyújt ingatlanközvetítő szolgáltatást.

Tovább a cikkhez

Elszálltak az újépítésűek árai, de nem épülnek új lakások - Dunakeszi ingatlanpiaca

2016.10.05
Jelentős mértékben emelkedtek az elmúlt időszak ingatlanpiaci fellendülése során az árak Dunakeszin. Ez az áremelkedés azonban két-három hónapja megállt. Furcsa helyzetet teremt, hogy bár igény lenne rá, újépítésű lakások nem épülhetnek a településen. Ennek persze megvan az oka.

Tovább a cikkhez

Ingyenes szakmai tanácsok és előadások péntektől vasárnapig a X.Lakásbörzén

2016.09.26
Idén ősszel, október első hétvégéjén kerül megrendezésre Magyarország legnagyobb, lakáspiaci rendezvénye, a Lakásbörze,100.000 eladó ingatlan mellett sok újdonsággal találkozhat az odalátogató. Az egyik ilyen újdonság, hogy a kiállításon aktívan megjelennek a piacon elérhető hitel konstrukciók, melynek a kiállításon belül a Hitelbörze biztosít felületet.

Tovább a cikkhez

A legnagyobb ingatlanszakmai rendezvény hétvégén a Lurdy házban

2016.09.27
Érdemes már most szabaddá tennie az október első hétvégéjét (2016.09.30-10.01-02), és kilátogatnia a 3 napos ingyenes Lakásbörze rendezvényre a Lurdy Házba.

Tovább a cikkhez

Az ingatlanfejlesztők már félnek a CSOK-osoktól

2016.09.27
A lelkesedés óriási volt, egyelőre mégsem tűnik igazi sikertörténetnek a CSOK. Az ingatlanközvetítő szakemberek szerint a legnagyobb gond az, hogy a várakozásokhoz képest l an zajlik a támogatás odaítélése és kifizetése, ami miatt viszont a kivitelezők kerülnek rendkívül nehéz helyzetbe.

Tovább a cikkhez

Jogászgyűlés - Helyettes államtitkár a zálogjog-érvényesítésről

2016.09.23
Az új polgári törvénykönyv (Ptk.) szerint önálló zálogjogot csak ingatlanon lehet érvényesíteni, és a jogosulti oldalon csak pénzügyi intézmény állhat - hívta fel a figyelmet az Igazságügyi Minisztérium igazságügyi és magánjogi jogalkotásért felelős helyettes államtitkára a 13. Magyar Jogászgyűlés második napján tartott pénteki előadásán Balatonalmádiban.

Tovább a cikkhez

A Normafa Park megvalósításához szükséges intézkedésekről döntött a kormány

2016.09.21
A Normafa Park történelmi sportterület megvalósításához szükséges intézkedésekről, többmilliárd forintos fejlesztésekről döntött a kormány. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny szerdai számában jelent meg.

Tovább a cikkhez

A CA Immo megvette a Millennium Towers irodaépületeket

2016.09.19
Lezárult a magyar irodapiac egyik legjelentősebb tranzakciója, a CA Immo 175 millió euróért megvásárolta az összesen 70 400 négyzetméter területű Millennium Towers irodaingatlanokat - közölte a bécsi székhelyű CA Immo az MTI-vel hétfőn.

Tovább a cikkhez

Ugrásszerű növekedést várnak az új lakások piacán jövő évtől a szakértők

2016.09.13
Ugrásszerű növekedésre számítanak az új lakások piacán a jövő évtől a szakértők, 2019-re az átadott új lakóingatlanok száma elérheti az évi 20-25 ezret Magyarországon - mondta Valkó Dávid, az OTP Ingatlanpont vezető elemzője a hétvégi Lakás 2016 kiállítás és vásár keddi budapesti beharangozó sajtótájékoztatóján.

Tovább a cikkhez

Hol és mennyiért szeretnénk újépítésű lakást vásárolni? Kiderült

2016.09.20
Most, hogy az idei évben ismét beindultak a társasház-építések Budapesten, a mára jelentős mértékűre duzzadó keresletet talán részben sikerül is kielégíteni. De milyen újépítésű ingatlanokra vágynak az emberek? A Balla Ingatlanirodák felmérte az igényeket. De az is kiderül a szakértő szavaiból, hogy ezzel szemben mire számíthatnak a vevők a valóságban.

Tovább a cikkhez

100 ezer eladó ingatlan és több, közel 100 kiállító egy helyen (X. Jubileumi Lakásbörze a Lurdy házban 2016.09.30-10.01-10.02.)

2016.09.15
Idén szeptember 30. és október 1-2 között kerül megrendezésre a X. Jubileumi Lakásbörze, a látogatók számára ingyenes kiállítás és vásár, ahol több, közel 100 kiállító és 100 ezernél is több eladó lakásból válogathatnak az érdeklődők.

Tovább a cikkhez

A város, ahol még befektetésnek is érdemes lakást venni: Kecskemét és ingatlanpiaca

2016.09.13
Kecskemét az a kivételes vidéki város, ahol - elsősorban egy jelentős autóipari beruházásnak köszönhetően - még a válság évei alatt sem torpant meg ingatlanpiac. A helyzet azóta is hasonló, sőt a kilátások tovább javultak. A szakértők szerint akár befektetési céllal is érdemes itt lakást vásárolni, főleg mert néhány kivételes újépítésű projekt remek lehetőséget kínál erre.

Tovább a cikkhez

Ahol jó ár/érték arányban vásárolhatunk ingatlanokat: Érd ingatlanpiaca

2016.09.05
Ha valaki egy jó családi házat, esetleg lakást szeretne vásárolni Dél-Budán, de a XI. kerület vagy akár a XXII. kerület árait nem tudja megfizetni, akkor számára ideális választás lehet Érd.

Tovább a cikkhez

A belvárosban már nem nagyon találni kiadó lakást

2016.09.30
Az már nem hír, hogy óriási a kereslet a bérlakások iránt, különösen az egyetemisták nyár végi rohama miatt. Ami érdekesebb, hogy sokan a belvárosban egyáltalán nem találnak lakást, de a külső kerületekben is jóval drágábban, mint két-három éve.

Tovább a cikkhez

Szeretnek-e az emberek sétálóutcába költözni? És ezek mennyivel drágábbak?

2016.08.24
Egy sétálóutca alapvetően mindig csendesebb vagy legalábbis emberközelibb, mint egy átlagos, autókkal teli, nagyvárosi utca. Adódik a kérdés, hogy a budapestiek szeretnek-e sétálóutcákban lakni? És ha igen, akkor mennyivel magasabbak ezekben az utcákban az ingatlanárak?

Tovább a cikkhezLegfrissebb híreink


Cimkék