Eladó lakások, kiadó albérletek

Ingatlanos blog, ingatlanpiaci hírek, érdekességek

Habár egyelőre még csak ott tartunk, hogy a Budapesti Közlekedési Központ közbeszerzést hirdetett a 3-as metró Káposztásmegyerig történő meghosszabbításának tervei kapcsán, érdemes átgondolni, hogy mit is jelenthet ez a környék ingatlanpiaca szempontjából.
2019.01.15 Megtekint
Csepel és a dél-pesti agglomeráció ingatlanpiaca
Az árak már nem igazán emelkednek Csepelen és a tőle délre fekvő, a városhatáron kívül eső településeken. A legnagyobb igény errefelé is a panellakások iránt mutatkozik.
2018.12.11 Megtekint
Idén mintegy 2500 családot lakoltattak ki, naponta nyolc ingatlant árvereznek el a bankok Magyarországon. Az egyetlen hosszútávú megoldás erre a problémára az állami bérlakás program lenne – mondja Balla Ákos ingatlanszakértő.
2018.12.06 Megtekint
Tovább tart az áremelkedés Budapest III. kerületében, és a sláger még mindig a panellakás. 20 millió alatt már ne keresgéljünk, sőt érdemes hozzászokni a 30-40 millió forint feletti panelárakhoz.
2018.12.06 Megtekint
Az előrejelzések szerint nem áll meg a magyarországi lakáspiacon az áremelkedés, a Rock Home ingatlanközvetítő szakértői szerint a következő egy évben mintegy 4 százalékkal emelkedik a lakások átlagára, ugyanakkor felhívták a figyelmet arra, hogy főként a fővárosban már mutatkoznak annak a jelei, hogy vevők és az eladók túlságosan felértékelik a lakásokat, és a reálisnál nagyobb az áruk.
2018.11.30 Megtekint
A telkek iránt erős a kereslet, de érdeklődnek az újépítésű házak iránt is a vevők Érden. A paneleket pedig elkapkodják, annak ellenére, hogy nagyot emelkedtek az árak.
2018.11.28 Megtekint
Az ingatlanközvetítők tapasztalatai szerint egy-két hónapja megállt az áremelkedés a XIX. és XX. kerületek ingatlanpiacán. Ugyanakkor az év eleje óta így is mintegy 10 százalékos drágulásra került sor.
2018.11.16 Megtekint
A túl magasra emelkedő ingatlanárak nehéz helyzetbe hozzák a potenciális vevőket a 13. kerület ingatlanpiacán. Olyannyira, hogy érezhetően elkezdtek a kijjebb eső kerületek felé kacsingatni, ahol még megfizethető árakkal találkoznak. - derül ki a Balla Ingatlan elemzéséből.
2018.10.16 Megtekint
Zuglóban és Mátyásföldön a lakáspiac pörög, a házak piaca stagnál
2018.10.02 Megtekint
Habár élénk a kereslet, de magasak az árak és gyenge a kínálat a XVIII. kerület ingatlanpiacán. Emiatt sokan elbizonytalanodnak azok közül, akik szeretnének továbblépni, költözni. Ráadásul lehet, hogy a jövő évben még rosszabb lesz a helyzet.
2018.09.26 Megtekint
Továbbra is a kis és közepes méretű panellakások iránt mutatkozik a legnagyobb kereslet a IV. és XV. kerület ingatlanpiacán. Ennek hatására az árak is tovább emelkedtek.
2018.09.18 Megtekint
Még mindig nem állt meg az ingatlanárak emelkedése a bel-budai ingatlanpiacon. Ennek ellenére a túlárazott lakások senkinek sem kellenek, csak akkor, ha kiválóak az adottságaik. Ilyenből azonban kevés van.
2018.09.11 Megtekint
Miközben az elmúlt évek lakásbérleti piacról szóló hírei szinte mindig csak az emelkedő árakról szólnak, ezzel párhuzamosan más, a piac egészét meghatározó folyamatok is megjelentek. A változó bérleti piac egyik fontos jellemzője, hogy terjednek a professzionális ingatlankezelési szolgáltatások.
2018.09.04 Megtekint
Miközben a budapesti ingatlanpiacra már az árak stagnálása, vagy bizonyos szegmensekben legfeljebb szerény mértékű emelkedése jellemző, a Balatonon még úgymond “dübörög” az ingatlanpiac. Továbbra is jelentős kereslet mutatkozik minden iránt: legyenek azok lakóingatlanok, nyaralók, használt, újszerű vagy akár újépítésű apartmanok.
2018.08.28 Megtekint
A használt családi házak nem tartoznak a vevők kedvencei közé a budapesti ingatlanpiacon. Ennek oka egyrészt az árakban keresendő, másrészt abban, hogy nehezen találnak az igényeiknek megfelelőt. A keresést az is nehezíti, hogy egyre rosszabb minőségű a kínálat.
2018.08.14 Megtekint
Mivel a kereslet változatlanul erős, így továbbra sincs gond a budapesti lakóingatlanok eladásával. Ugyanakkor a szakértők szerint az átlagos értékesítési idő növekedni látszik. Ennek oka, hogy habár egy-egy jól árazott és vonzó adottságokkal rendelkező ingatlant egy-két hét alatt el lehet adni, a jelentősen túlárazott ingatlanokra még érdeklődő sincs.
2018.08.07 Megtekint
Sokakat meglepetésként ért a július eleji pénzügyminiszteri megszólalás az újépítésű lakások vásárlására vonatkozó, 2019 végéig élő, kedvezményes áfa megszűnéséről. Olyannyira, hogy egyelőre még nem is nagyon sikerült felmérni a várható hatásokat, szakemberek is kissé bizonytalanok a jóslatokat illetően. Az persze egyértelműnek tűnik, hogy vásárlóként mit is érdemes tenni ebben a helyzetben.
2018.07.24 Megtekint
Az idei év májusában csúcsot döntött a felvett lakáshitelek mennyisége Magyarországon. Kérdés ugyanakkor, hogy meddig tart ez a lendület, hiszen egyrészt megkezdődött a kamatok lassú emelkedése, illetve októbertől szigorúbb szabályok lépnek életbe. Merre tartanak a folyamatok, mit tesznek most azok, akik hitelfelvételen gondolkodnak?
2018.07.17 Megtekint
Nem emelkedtek számottevően a bérleti díjak az elmúlt egy évben a hosszú
távra kiadó ingatlanok piacán. Ennek több oka is van, mindenesetre a
szakértők szerint a leendő bérlőknek már kevésbé kell elkapkodniuk a
döntést, mint egy-két évvel korábban.
2018.07.10 Megtekint
Lehet, hogy sokan úgy gondolják, hogy érdemes kivárni az
ingatlanvásárlással, még akkor is, ha újépítésű ingatlanról van szó.
2018.07.03 Megtekint
Habár nincsenek is sokan, akik most ne készen vennének újépítésű társasházi lakást vagy házat, ikerházat, ugyanakkor akadnak még olyanok, akiknek egy családi ház az álmuk az zöldövezetben, és úgy gondolják, hogy önállóan belevágva még akár faraghatnak is költségeken. De milyen problémákkal kell szembenézniük?
2018.06.26 Megtekint
A hollandiai Eindhovenben épülnek a világ első olyan lakóházai, amelyek felhúzásához háromdimenziós nyomtatót használnak. Az új technológia a kőműves munkát váltja fel - adta hírül a The Guardian brit napilap honlapja.
2018.06.07 Megtekint
Az adósságfék szabályainak módosításával a jegybank szeretné jobban ösztönözni a hitelfelvevőket arra, hogy a hosszabb kamatrögzítésű hitelkonstrukcókat válasszák - mondta Szombati Anikó, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) makroprudenciális politikáért felelős ügyvezető igazgatója kedden az M1 aktuális csatornán.
2018.06.19 Megtekint
Idén októbertől a jövedelem mértékéhez képest alacsonyabb arányban engedi meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az eladósodást a rövidebb kamatperiódusú jelzáloghiteleknél annak érdekében, hogy az ügyfelek elkerüljék a túlzott eladósodást - tájékoztatta az MNB hétfőn az MTI-t.
2018.06.18 Megtekint
Kiemelt hirdetéseink
Eladó lakás, Szentendre 55 m² 2 szoba 12 kép 29 millió 527 272 ft/m²
Eladó lakás, Szentendre 85 m² 4 szoba 6 kép 48.5 millió 570 588 ft/m²
Eladó lakás, Szentendre 91 m² 4 szoba 6 kép 52.2 millió 573 626 ft/m²
Eladó lakás, Budapest, VIII ker 210 m² 6 szoba 12 kép 119 millió 566 666 ft/m²