Eladó telek, Budapest XI, 2500000000

Azonosító: iROBOT 1235805 | Feladva: 2017.06.10 | Megtekintve: 8

Lépjen kapcsolatba a hirdetővel!

Iroda: Lotushouse | Referens: Keresztesi Péter

HIRDETÉS

Ár2 147 483 647 Ft
Ingyenes hitelkalkulátor
IngatlanEladó telek
Település

Budapest, XI kerület

Telek25 000 m²
Energia tanúsítványNincs - elfogadok árajánlatot a kötelező tanúsítvány elkészítésére
FűtésEgyéb
Villanyutcában van
Vízutcában van
Csatornautcában van
Gázutcában van
BútorozottNEM


HIRDETÉS

Hirdetés szövege

LAKÓPARK, VAGY IRODAHÁZ ÉPÍTÉSÉRE ALKALMAS FEJLESZTÉSI TERÜLET!
TELEK HELYSZÍNE:
Buda XI. kerületének dinamikusan fejlődő külváros lakóövezetében, Madárhegyen található az ingatlan. A környéken több más, a közelmúltban fejlesztett lakópark is található, úgy, mint a Sasad Liget, Sasad Resort és a Tóváros lakópark, valamint a madárhegyi számtalan kis lakóközösségű új építésű társasházak. A többek között TESCO, AUCHAN, PRAKTIKER, BAUMAX, IKEA, KIKA, INTERSPORT és DECATHLON üzleteknek is otthont adó budaörsi bevásárló parkok mindössze néhány percnyi autóútra helyezkednek el. A közeli Gazdagréten pedig PENNY MARKET, SPAR és ALDI is található. Tömegközlekedés szempontjából ideális, hiszen sétatávolságra található buszjárat is, melyekkel percek alatt elérhető a közeli Kelenföldi-pályaudvar, ezzel együtt az új 4-es metró és további BKV buszjáratok. A mindössze pár száz méterre található M1/M7-es autópályák közvetlen elérhetőséget biztosítanak az ország nyugati részére, illetve az M0-ás körgyűrűn az összes többi autópálya felé.
TELEK JELLEMZŐI:
A D-i tájolású, panorámás telek 25000 nm-en terül el. Jelenleg üres, bozótos, fás növényzet borítja. A terület mag ága 142-160 mBf szintek között változik, melynek lejtése 10 %.
KÖZMŰVEK:
- víz: az utcában
- villany: az utcában
- gáz: az utcában
- csatorna: az utcában
JELENLEGI ÉPÍTÉSI ÖVEZET SZABÁLYOZÁSI HATÁRÉRTÉKEI:
IZ-XI/L (Jelentős zöldfelületű intézményterület laza beépítésű környezetben)
Beépíthetőség mértéke: 30% (Lakófunkció elhelyezése esetén: 25%)
Legnagyobb megengedett építménymag ág: 12 m
Szintterületi mutató: 1
Zöldfelület: 55 %
Terepszint alatti beépíthetőség: 45 % (Lakófunkció elhelyezése esetén: 40%)
TELEK MÉRETE:
Teljes méret: 25000 nm
MEGVALÓSÍTHATÓ ÖTLETEK:
A telek korábban jogerős építési engedéllyel és a hozzájuk tartozó teljes dokumentációval rendelkezett, mely nem a mostani, hanem korábban hatályos övezeti besorolás alapján készült. A korábban hatályban lévő övezeti besorolás határértékei, melyre az idén lejárt tervek készültek, a következők voltak:
Beépíthetőség mértéke: 35%
Legnagyobb megengedett építménymag ág: 20 m
Szintterületi mutató: 2
Zöldfelület: 45 %
Terepszint alatti beépíthetőség: 55 %
A lakópark tervei alapján két nagy ütemről beszélhettünk. Az első ütem 5 épületből állt (A, B, C, D és E jelű épületekből), benne 156 lakással, 14 irodával, 2 üzlettel és 2 egyéb művelődési egységgel. A második nagy ütem is 5 épületből állt (F, G, H, I, és J jelűek) benne 160 lakással, 8 irodával, 2 üzlettel és 2 egyéb művelődési egységgel. A tervek szerinti kivitelezés szükség szerint szakaszolható volt, mindkét ütem esetében.
A jelenlegi tervek 2017.márciusában lejártak. Ezt követően az aktuális övezeti besorolás lépett érvénybe, viszont a XI. Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzat azonban idejétmúlt, melyet 2018. december 31-ig összhangba kell hozni az 5/2015 (II/16) Főv. Kgy. rendelet Budapest főváros rendezési szabályzatáról keretszabályaival. Ez a munka már elkezdődött. A XI. kerületet 5 régióra osztották és esetenként alakítják ki, majd fogadják el a részterületek szabályozását, így az előkészítés mellett adott a lehetőség arra, hogy a területre vonatkozó fejlesztési igények hangsúlyosabban kerüljenek be a szabályozási elképzelésekbe.
Irányár: 2,5 Milliárd Ft
--
Amennyiben tetszett a hirdetés, és megnézne még néhány hasonló ingatlant, tekintse meg a Lotus House további kínálatát, és válog on közel 1000 Budai ingatlanunk közül!