Gyakran feltett kérdések

A lakáskiadás szabályaira figyelmeztet a NAV

2014. augusztus 14., csütörtök
A kiadó ingatlanok csúcsszezonja augusztusra és szeptemberre esik, a lakáskiadás szabályait azonban kevesen ismerik; pedig sok kellemetlenséget megúszhatnak a felek, ha a bérbeadás körül minden papír rendben van - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Tovább a cikkhez

Albérletbe menne? Itt a fontos törvényi változás

2014. április 28., hétfő
Az új Polgári Törvénykönyv a költségviselés, a használat, a használat ellenőrzése, a bérleti díj és a törvényes zálog kapcsán nagyrészt fenntartja a korábbi szabályokat, de komoly változásokat is végrehajt, amelyekre érdemes odafigyelni - hangsúlyozza Ódor Dániel, a Taylor Wessing e|n|w|c nemzetközi ügyvédi iroda ügyvédje. A bérlő számára kedvező, hogy az új szabályozás felmondási jogot alapít a bérlő részére abban az esetben, ha a bérelt dolog lakás vagy emberi tartózkodás céljára szolgáló más helyiség, és annak állapota az egészséget veszélyezteti. A felmondás jogát a bérlő még abban az esetben is gyakorolhatja, ha erről a tényről a szerződés megkötésekor vagy a dolog birtokbavételének időpontjában tudott vagy tudnia kellett volna - tájékoztat Ódor Dániel.

Tovább a cikkhez

Tanévkezdés előtt - Kollégiumi körkép

2013. augusztus 25., vasárnap
Több tízezer forintos többletköltséggel számolhatnak azok a hallgatók, akiknek nem sikerül kollégiumi elhelyezéshez jutniuk és albérletet kell kivenniük a hamarosan kezdődő felsőoktatási tanévben - derül ki az MTI országos körképéből. A felsőoktatási intézmények kollégiumi ellátottsága eltérő: van olyan egyetem, ahol minden elsőéves kapott helyet, máshol csak a diákok töredéke lesz kollégista.

Tovább a cikkhez

Elfogtak egy albérletes csalót Szombathelyen

2013. augusztus 6., kedd
Elfogtak Szombathelyen egy férfit, aki sajátjaként adott albérletbe helyi lakásokat - közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság kedden a rendőrség honlapján.

Tovább a cikkhez

Csak energiatanúsítvánnyal lehet lakást bérbe adni januártól

2011. október 20., csütörtök
A jövő januártól megkötött lakásbérleti szerződések kötelező melléklete lesz az energetika tanúsítvány, amelynek átvételét a bérlőnek aláírásával kell igazolnia - egyebek mellett ezt is tartalmazza a lakásbérleti törvény tervezett módosítása, amely a kormány honlapján jelent meg.

Tovább a cikkhez

Az albérlet keresés szezonalitása Magyarországon

2011. 09. 10.
Manapság a legtöbben már interneten keresztül keresik és találják meg a számukra legmegfelelőbb kiadó lakást.

Tovább a cikkhez

Albérlet

Ingatlan átruházásából származó jövedelem adózása

Ingatlanközvetítői engedély