HIRDETÉS

Folyamatosan bővül a lakáshitelpiac az OTP Bank szerint

2018.02.01
Tovább bővül az ingatlanpiac idén, miután a 2016-os, építkezést ösztönző lépések hatására megkezdett beruházások közül sokat 2018-ban adnak át, csak Budapesten közel kilencezer új társasházi lakás épülhet meg - közölte az OTP Ingatlanpont csütörtökön az MTI-vel.

Tovább a cikkhez

Novák Katalin: csökkennek a csokot igénylők adminisztratív terhei február 15-étől

2018.02.01
Jelentősen csökkennek a családi otthonteremtési kedvezmény, a csok igénybevételének adminisztratív terhei - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján kérdésekre válaszolva.

Tovább a cikkhez

Folyamatosan bővül a lakáshitelpiac az OTP Bank szerint

2018.01.30
Az OTP Bank összesített adataiból arra lehet következtetni, hogy tovább tart a lendület a lakáshitelpiacon, ugyanis a pénzintézet 2016-hoz hasonlóan, tavaly ismét kétszámjegyű bővülést tapasztalt a beérkezett hiteligénylések számában és a felvett hitelek átlagos értékében egyaránt - közölte az OTP Bank kedden az MTI-vel.

Tovább a cikkhez

Milyen hosszú távra vásárolunk most lakást?

2018.01.30
Túl gyakran nem érdemes lecserélni megvásárolt ingatlanunkat, hiszen az ingatlan-adásvételnek jelentős költségvonzata van. Ebbe nem csak a jövedelem után fizetendő adó vagy a felújítás tartozik bele, hanem a hirdetés, a költözés és az értékesítés költségei is. De mi a helyzet a gyakorlatban, hány évente cseréljük le a lakásunkat, hogy az élethelyzetünknek éppen megfelelő otthonba költözzünk?

Tovább a cikkhez

A vevők továbbra is sorban állnak a panellakásokért - a X. és a XVII. kerület ingatlanpiaca

2018.01.23
Habár az árak már nem emelkednek tovább, változatlanul masszív kereslet jellemző a X. és XVII. kerületek ingatlanpiacára. Errefelé továbbra is a panel a legkeresettebb kategória, de jól mennek a téglalakások, és az újépítésű ingatlanok iránt is határozott érdeklődés mutatkozik.

Tovább a cikkhez

Albérletben lakik? Jött egy jó hír!

2018.01.18
A budapesti albérleti árak stagnálnak a korábbi évek meredek emelkedése után - írta a Világgazdaság csütörtöki számában.

Tovább a cikkhez

Drágultak, de még mindig népszerűek a készházak

2018.01.17
Jelenleg a készházaknál is 300 ezer forint körül van már egy négyzetméter ára.

Tovább a cikkhez

Világörökségi területeken egyes ingatlanokra elővásárlási joga van az államnak

2018.01.13
Az Országgyűlés által decemberben elfogadott törvénynek és az azt végrehajtó kormányrendeletnek megfelelően a világörökségi területeken álló egyes ingatlanokra az államnak ezentúl elővásárlási joga van, ez lakásokat, lakóházakat, termőföldeket és erdőgazdasági területeket nem érint - mondta Latorcai Csaba helyettes államtitkár az MTI-nek.

Tovább a cikkhez

Kevés most a jó ingatlan a piacon - a XIV. és XVI. kerület ingatlanpiaca

2018.01.16
Az elmúlt egy év során a korábbinál szerényebb mértékben, de folytatódott az áremelkedés - stabil kereslet mellett - Budapest XIV. és XVI. kerületének ingatlanpiacán. A szakértői várakozások szerint idén sem várható változás, 2019-2020 viszont hozhat új irányt.

Tovább a cikkhez

Évről évre többször fordulnak bíróságokhoz ügyészek a fogyasztók védelmében

2018.01.12
A fogyasztók jogainak védelmében évről évre többször fordulnak ügyészek a bíróságokhoz, a perek fogyasztók tízezreinek érdekeit szolgálják azzal, hogy feltárják például bankok, ingatlanközvetítők és mobiltelefon-szolgáltatók tisztességtelen gyakorlatát - mondta a Legfőbb Ügyészség szóvivője egy pénteki sajtóbeszélgetésen.

Tovább a cikkhez

Mely tényezők csökkentik egy lakás értékét?

2018.01.08
Az eladóknak, amikor meghirdetik ingatlanukat, nem csak a környék átlagáraira kell figyelniük - vagy hogy mennyiért sikerült a szomszédnak értékesíteni a lakását -, hanem arra is, hogy az ő ingatlanuk esetében akadnak-e olyan negatív tényezők, melyek ezt az átlagárat csökkentenék.

Tovább a cikkhez

TISZTUL-E AZ ALBÉRLETPIAC?

2018.01.06
Jelentősen enyhült az ingatlan bérbeadás szabályozása az idén hatályba lépett jogszabályoknak köszönhetően. Mind a hosszú távú, mind a rövid távú ingatlankiadásnál az várható, hogy az egyszerűbb szabályozás és alacsonyabb teher adófizetésre sarkallja a lakáskiadókat.

Tovább a cikkhez

A lakáspiaci adásvételek további növekedésére számít az Otthon Centrum

2017.12.26
Az idei lakáspiaci adásvételek száma meghaladhatja a 150 ezret az Otthon Centrum előzetes adatai alapján, míg jövőre becslésük szerint 160 ezerre nő.

Tovább a cikkhez

Idén mintegy havi 32 ezer forinttal nő az albérlet-támogatás összege

2018.01.03
Az eddiginél szélesebb körben és jóval nagyobb összegben támogathatják az év elejétől munkavállalóik albérletét a vállalkozások - hívta fel a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán közleményben. Az idén mintegy havi 32 ezer forinttal nő az albérlet-támogatás összege.

Tovább a cikkhez

Januártól még több támogatásra számíthatnak a családok

2017.12.27
Januártól még több támogatásra számíthatnak a családok - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Tovább a cikkhez

Gyermekvállalással csökkennek a hiteltartozások

2018.01.02
Újabb gyermekek vállalásával csökken a családok jelzáloghitel-tartozása, továbbá csökkenthetik vagy akár el is engedhetik a diákhitelt - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában kedd reggel. A jelzáloghitelek egy részét a harmadik, illetve a további gyermekek születése után engedik el.

Tovább a cikkhez

Novák Katalin: három intézkedéssel segíti a kormány jövőre a nagycsaládosokat

2017.12.16
Három olyan intézkedés lép életbe jövőre, amely a nagycsaládosok életét megkönnyíti. Kettő közülük az ingatlanvásárláshoz kötődik, a harmadik pedig adminisztratív enyhítést hoz - közölte Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár szombaton Budapesten, az Erkel Színházban, a Nagycsaládosok az Erkelben című rendezvényen.

Tovább a cikkhez

Változnak a lakások adásvételére vonatkozó illetékszabályok január 1-jétől.

2017.12.12
Az Országgyűlés 148 igen szavazattal és 30 tartózkodás mellett fogadta el fideszes képviselők - Balla György és Kucsák László - javaslatára az illetékekről szóló törvény és az egyes adótörvények, illetve más kapcsolódó törvények módosítását.

Tovább a cikkhez

NGM: jövőre csak a 15 százalék szja terheli az ingatlankiadást

2017.12.12
A hosszú távú ingatlan bérbeadók jobban járnak jövőre: már senkinek nem kell ingatlanbérbeadásból származó 1 millió forintot meghaladó jövedelme után 14 százalékos egészségügyi hozzájárulást (eho) fizetni, mindössze 15 százalék szja terheli az ingatlankiadást - hívta fel a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) keddi MTI-nek küldött közleményében.

Tovább a cikkhez

Mikorra fogynak el az újépítésű lakások?

2017.12.12
Nem érdemes halogatniuk a döntést azoknak, akik újépítésű ingatlan vásárlását tervezik az elkövetkező években. Kormányzati szándék ugyanis egyelőre nem látszik a kedvezményes lakásáfa megtartására. Ez pedig azt jelenti, hogy nem csak megemelkednek az árak, hanem 2020 után leállnak az átadások, miközben vészesen fogy a jelenleg elérhető újlakás-készlet.

Tovább a cikkhez