HIRDETÉS

NGM: jövőre csak a 15 százalék szja terheli az ingatlankiadást

2017.12.12
A hosszú távú ingatlan bérbeadók jobban járnak jövőre: már senkinek nem kell ingatlanbérbeadásból származó 1 millió forintot meghaladó jövedelme után 14 százalékos egészségügyi hozzájárulást (eho) fizetni, mindössze 15 százalék szja terheli az ingatlankiadást - hívta fel a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) keddi MTI-nek küldött közleményében.

Tovább a cikkhez

Mikorra fogynak el az újépítésű lakások?

2017.12.12
Nem érdemes halogatniuk a döntést azoknak, akik újépítésű ingatlan vásárlását tervezik az elkövetkező években. Kormányzati szándék ugyanis egyelőre nem látszik a kedvezményes lakásáfa megtartására. Ez pedig azt jelenti, hogy nem csak megemelkednek az árak, hanem 2020 után leállnak az átadások, miközben vészesen fogy a jelenleg elérhető újlakás-készlet.

Tovább a cikkhez

Ennek örülhetnek csak igazán a lakáskiadók

2017.12.12
Jövőre a bérbeadók rendkívüli adminisztrációcsökkentéssel és jelentős pénzmegtakarítással számolhatnak - mutat rá friss közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium. A hosszútávú lakáskiadóknak mindössze 15 százalék szja-t kell fizetniük, a rövidtávú bérbeadók (pl. az airbnb-zők) már három lakásra is választhatják a legnagyobb megtakarítást biztosító adózási módot, a tételes átalányadót.

Tovább a cikkhez

“Albérletek” piaca: 100 ezernél kezdődnek az árak, de vannak menekülő útvonalak

2017.08.01
Nincs egyszerű helyzetben az, aki most szeretne bérlakásba költözni. A kínálat meglehetősen szűk, miközben az árak rendkívül magasan járnak. Elmondjuk mennyire, és hogy milyen lehetőségek állnak az albérletet keresők előtt, valamint hogy mire figyeljenek lakásbérléskor.

Tovább a cikkhez

Milyen újépítésű lakásokat keresnek az emberek? Mi számít újlakás-vásárlásnál?

2017.06.20
Egyre szaporodnak az újépítésű lakóingatlan-projektek az országban. Sok esetben már elindultak a beruházások, de akad, amelyik még csak tervezőasztalon létezik. A vevők pedig keresik maguk számára az ideális megoldást. A kérdés az, hogy pontosan mit? Mire figyelnek, és mire kellene figyelniük újépítésű ingatlan vásárlásakor?

Tovább a cikkhez

A félrevezetett ingatlanpiac - miért van szakadék a hirdetési árak és a valós árak között?

2017.06.06
Belekerültünk egy ördögi körbe: az ingatlan-eladók a hirdetési oldalak által kommunikált irreális hirdetési árakból indulnak ki, melyek ezáltal egyre magasabbá és magasabbá válnak. Pedig az átlagárak akkor sem mondanak sokat egy adott ingatlan értékéről, ha az eladási árakból képződnek. A helyzetre van megoldás, csak bízni kellene a valódi szakértőkben.

Tovább a cikkhez

Egyre nagyobb lesz a kínálat Észak-Pest ingatlanpiacán

2017.04.25
Miközben továbbra is jelentős a kereslet a IV. és XV. kerületek ingatlanpiacán, a kínálat is egyre erősödik. Habár az idei évben még nem adnak át nagyobb számban újépítésű lakásokat, ezek később jelentős mértékben bővíthetik a választékot. Az árak egyelőre tartják magukat, de elképzelhető, hogy hamarosan megkezdődhet az ereszkedés.

Tovább a cikkhez

Kevesebben keresnek lakást a bel-budai ingatlanpiacon

2017.04.18
Tovább szűkült a kereslet az elmúlt fél év során a bel-budai ingatlanpiacon. És habár az árak nem igazán csökkentek - változatlanul felfújt árak jellemzik a piacot -, az alku határozottan jelen van az adásvételeknél.

Tovább a cikkhez

Mennyivel drágulhatnak az újépítésű lakások? Érdemes most vásárolni?

2017.04.11
Habár az újépítésű lakások a legtöbb ingatlanvásárló számára most sem tűnhetnek olcsónak, a körülmények változása miatt a vevőknek további áremelkedésre kell felkészülniük. Mi várható az elkövetkező egy-két évben az újlakáspiacon?

Tovább a cikkhez

Rossz taktika a túlárazás ingatlaneladásnál - Dél-Pest ingatlanpiaca

2017.04.04
Az árak már nem emelkednek tovább a dél-pesti ingatlanpiacon sem, ennek ellenére az eladók merészen túlárazzák ingatlanaikat. Pedig a szakértő szerint így kizárják a potenciális vevők egy jelentős részét az érdeklődők köréből, ami a webes lakáskeresés sajátosságából következik.

Tovább a cikkhez

Mennyit ér a vevőknek egy energiatakarékos lakás?

2017.03.21
Az elmúlt években sokat hallottunk energiatakarékosságról, az energiahatékonyság javításának fontosságáról a hazai ingatlanállománynál. Elindult a panelprogram, megjelent a kötelező energetikai tanúsítás. De mindezek hatására vajon mennyire vált fontossá az emberek számára az energiatakarékosság, figyelnek-e rá lakásvásárlásánál, és mennyire hajlandóak megfizetni az árát?

Tovább a cikkhez

Egyre nagyobb a választék a VII., VIII. és IX. kerület ingatlanpiacán

2017.03.14
Sok a túlárazott lakás, így egyre bővül a kínálat és nő az alku mértéke a VII., VIII. és IX. kerület ingatlanpiacán. Mindez összefügg azzal, hogy a vevők egyre körültekintőbben választanak, és nem csapnak már le az első kínálkozó lehetőségre.

Tovább a cikkhez

A legnagyobb kereslet még mindig a panelekre mutatkozik - a III. kerület ingatlanpiaca

2017.02.28
Mivel a kereslet továbbra is stabil, így ha a korábbinál szerényebb mértékben is, de tovább kúsznak felfelé az árak a III. kerületi ingatlanpiacon. Ugyanakkor a túlárazott lakások komoly gondot okoznak.

Tovább a cikkhez

Egyre nagyobb a szakadék az eladói vágyak és a vevői elképzelések között az ingatlanpiacon

2017.02.21
Miközben az eladási árak már elkezdtek korrigálni az elmúlt két év lendületes emelkedését követően, addig az eladók egy része erről mintha nem akarna tudomást venni. A hírek hatására megpróbálják megkötni a “nagy üzletet”, vagyis az általuk megálmodott árakon értékesíteni az ingatlanaikat. Ez azonban ma már nem megy.

Tovább a cikkhez

A vevők már az árcsökkenésre várnak - a dél-budai régió ingatlanpiaca

2017.02.14
Visszaeső forgalmat hozott a tél a dél-budai ingatlanpiacon, egyedül a paneleknél maradt meg az érdeklődés korábban jellemző nagysága. Ugyanakkor az árak emelkedése már itt sem jellemző, és akadnak vevők, akik az árak ereszkedésének reményében kivárnak. Árcsökkenésre azonban az idei évben nagy valószínűséggel nem kerül sor.

Tovább a cikkhez

Az újépítésű lakások határozzák meg az ingatlanpiacot a XIII. kerületben

2017.01.24
Rendkívül élénk az érdeklődés az újépítésű lakások iránt a XIII. kerületben, de szerencsére a kínálat is tudja követni ezt. Mivel a használt lakások szinte azonos árban vannak az újakkal, így az átadások szaporodásával várhatóan beindul az árcsökkenés a használt ingatlanok piacán.

Tovább a cikkhez

Már nincs minden áron vevő a panelekre sem - a XIV. és XVI. kerület ingatlanpiaca

2017.01.10
A 2016-os év első felének jelentős forgalma és áremelkedése után az év vége felé már érzékelhető megtorpanásra került sor a XIV. és XVI. kerület ingatlanpiacán. Az árak nem emelkednek tovább, a vevők nem hajlandók bármennyiért ingatlant vásárolni, és ez a forgalomban is jelentkezett. A 2017-es év várhatóan sokkal kiegyensúlyozottabb lesz, mint a tavalyi.

Tovább a cikkhez

Érdemes-e még befektetésként újépítésű lakást venni a belvárosban?

2017.01.02
Az elmúlt két évet a befektetők rendkívül erős jelenléte határozta meg a budapesti belvárosban. A növekvő kereslet és az emelkedő ingatlanárak mögött elsősorban a rövid távú lakáskiadás, mint üzleti lehetőség állt. A helyzet azonban változóban van. Érdemes még egyáltalán a belvárosban újépítésű lakást venni befektetési szándékkal, vagy akadnak ma már jobb helyszínek is, ha a befektetés a cél?

Tovább a cikkhez

Új megoldások az ingatlanközvetítésben - csak kárt okoznak a szakmának?

2016.12.13
Mindig akadnak új próbálkozások az ingatlanközvetítésben, melyek a már ismert ingatlanközvetítői rendszert “reformálnák” meg. Az ígéretek kecsegtetők, a szakemberek azonban óvatosságra intik az ingatlanosokat.

Tovább a cikkhez

Mi alapján döntsük el, hogy hol vásároljunk új építésű lakást?

2016.12.06
Gyorsan szaporodnak az újépítésű lakóingatlan-projektek az országban. Ha az érdeklődők most körülnéznek, akkor rengeteg lehetőség közül választhatnak. Nem mindegy azonban, hogy melyikben vásárolnak lakást. De milyen szempontok alapján dönthetünk arról, hogy melyik ingatlan az igazán jó befektetés?

Tovább a cikkhez