HIRDETÉS

Mit keresnek most a vevők Budapest egyik legfelkapottabb kerületének ingatlanpiacán?

2018.04.16
Kifejezetten népszerű az ingatlanvásárlók körében a XI. kerület, és ez igaz mind a használt, mind pedig az újépítésű lakásokra. Utóbbiakra különösen. Ez tetten érhető a meg nem torpanó keresletben és persze az árakban is. Egyik sem mondható szerénynek, ugyanakkor, ha jól körülnézünk, mindig találhatunk néhány jó lehetőséget a vásárlásra.

Tovább a cikkhez

Miért kell az ingatlanos?

2018.04.10
Sokak szerint egy ingatlanközvetítő semmivel sem tesz többet egy lakás értékesítésekor, mint egy magánszemély: meghirdeti és megmutatja a lakást az érdeklődőknek. A valóság azonban egészen más.

Tovább a cikkhez

Ahol még nem ért véget az áremelkedés: Dunakeszi ingatlanpiaca

2018.04.03
Óriási a kereslet, amit nem tud követni a kínálat, így az árak folyamatosan emelkednek. Az újépítésűek iránt jelentős az igény, de már kevés az eladó telek, ahol építkezni lehetne. Ezek a jellemzői most Dunakeszi ingatlanpiacának, ahol a közeljövőben sem várható megtorpanás.

Tovább a cikkhez

Ingatlanvásárláskor miért ragaszkodunk ahhoz a kerülethez, ahol lakunk?

2018.03.19
Az ingatlanközvetítőktől gyakran hallani, hogy a vevők előszeretettel vásárolnak másik lakást ugyanabban a városrészben, ahol eddig is laktak, vagyis ragaszkodnak az adott környékhez. De mi az oka ennek? És vajon minden kerületre jellemző?

Tovább a cikkhez

Folytatódhat az ingatlanok drágulása a fővárosban egy ingatlanfejlesztő szerint

2018.03.06
Az idén is folytatódhat a lakóingatlanok árának emelkedése Budapesten a Cordia Zrt. szerint, az ingatlanfejlesztő cég a várható drágulást a növekvő építési költségekkel és a kínálat szűkülésével magyarázza.

Tovább a cikkhez

Ingyen szereztek meg ingatlan-nyilvántartási adatokat, vádat emeltek ellenük

2018.03.01
Egy szabolcsi polgármester, ügyvéd ismerőse kérésére, arra utasította az önkormányzat ügyintézőjét, hogy - jogosulatlanul - ingyen kérjen le tulajdoni lapokat a nyilvántartásból. Mindhármójuk ellen vádat emeltek.

Tovább a cikkhez

Egyre kijjebb, egyre kisebb lakásokba költözünk?

2018.03.06
Úgy tűnik, hogy az emberek ingatlanvásárlás során egyre inkább keresik “az olcsót”, reakcióként az elmúlt évek ingatlanár-emelkedésére. A KSH szerint ez az oka a kistelepülések megélénkülő forgalmának is. De mit tapasztalnak most Budapesten az ingatlanközvetítő szakemberek? Mi jelent kiutat a vevőknek a magas árak elől?

Tovább a cikkhez

Novák Katalin: egyszerűbb és gyorsabb lesz a csok igénylése

2018.02.28
Egyszerűbb és gyorsabb lesz a családi otthonteremtési kedvezmény, a csok igénylése március 15-étől, és még több család számára lesz elérhető - ismertette az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Tovább a cikkhez

Óriási a kereslet a balatoni új építésű lakások iránt - de hol találunk kiemelkedő fejlesztéseket?

2018.02.28
Évek óta tart a lendület a balatoni ingatlanpiacon, és a tavalyi év különösen erős volt. A szakértők szerint nincs most olyan szegmense a piacnak, ahol ne lehetne könnyen értékesíteni ingatlanokat, de igazán az újépítésű apartamok a keresettek. Vannak azonban közöttük is kiemelkedően jó lehetőségek a befektetésre.

Tovább a cikkhez

Kevés az újépítésű lakás Dél-Pesten, lecsapnak rájuk a vevők

2018.02.20
Szinte egyáltalán nincsenek újépítésű projektek a külső pesti kerületekben, annak ellenére, hogy XVIII. vagy a XIX. kerület népszerűségét tekintve a budapesti középmezőnyben található. Ezért, ha megjelenik itt egy-egy új fejlesztés, sorban állnak érte a vevők.

Tovább a cikkhez

Végül sokba kerülhet az olcsó felújítás

2018.02.19
Ugyanolyan körültekintéssel kell ingatlant felújítani, mint vásárolni – figyelmeztetnek a szakemberek.

Tovább a cikkhez

Zártkertekbe és üdülőövezetekbe szorulnak a kispénzű vevők az elszálló budapesti árak miatt

2018.02.16
Felfedezték maguknak az üdülőövezeteket és zártkerteket a nagyvárosok megdrágult lakáspiacáról kiszoruló kispénzű vevők. Még Budapest környékén is lehet 5 millió forint alatt lakható vagy azzá tehető ingatlant vásárolni.

Tovább a cikkhez

Új vagy használt lakást vegyen? Pró és kontra érvek egy kis matekkal

2018.02.15
Idén még nehezebb a döntés.

Tovább a cikkhez

Folyamatosan bővül a lakáshitelpiac az OTP Bank szerint

2018.02.01
Tovább bővül az ingatlanpiac idén, miután a 2016-os, építkezést ösztönző lépések hatására megkezdett beruházások közül sokat 2018-ban adnak át, csak Budapesten közel kilencezer új társasházi lakás épülhet meg - közölte az OTP Ingatlanpont csütörtökön az MTI-vel.

Tovább a cikkhez

Novák Katalin: csökkennek a csokot igénylők adminisztratív terhei február 15-étől

2018.02.01
Jelentősen csökkennek a családi otthonteremtési kedvezmény, a csok igénybevételének adminisztratív terhei - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján kérdésekre válaszolva.

Tovább a cikkhez

Folyamatosan bővül a lakáshitelpiac az OTP Bank szerint

2018.01.30
Az OTP Bank összesített adataiból arra lehet következtetni, hogy tovább tart a lendület a lakáshitelpiacon, ugyanis a pénzintézet 2016-hoz hasonlóan, tavaly ismét kétszámjegyű bővülést tapasztalt a beérkezett hiteligénylések számában és a felvett hitelek átlagos értékében egyaránt - közölte az OTP Bank kedden az MTI-vel.

Tovább a cikkhez

Milyen hosszú távra vásárolunk most lakást?

2018.01.30
Túl gyakran nem érdemes lecserélni megvásárolt ingatlanunkat, hiszen az ingatlan-adásvételnek jelentős költségvonzata van. Ebbe nem csak a jövedelem után fizetendő adó vagy a felújítás tartozik bele, hanem a hirdetés, a költözés és az értékesítés költségei is. De mi a helyzet a gyakorlatban, hány évente cseréljük le a lakásunkat, hogy az élethelyzetünknek éppen megfelelő otthonba költözzünk?

Tovább a cikkhez

A vevők továbbra is sorban állnak a panellakásokért - a X. és a XVII. kerület ingatlanpiaca

2018.01.23
Habár az árak már nem emelkednek tovább, változatlanul masszív kereslet jellemző a X. és XVII. kerületek ingatlanpiacára. Errefelé továbbra is a panel a legkeresettebb kategória, de jól mennek a téglalakások, és az újépítésű ingatlanok iránt is határozott érdeklődés mutatkozik.

Tovább a cikkhez

Albérletben lakik? Jött egy jó hír!

2018.01.18
A budapesti albérleti árak stagnálnak a korábbi évek meredek emelkedése után - írta a Világgazdaság csütörtöki számában.

Tovább a cikkhez

Drágultak, de még mindig népszerűek a készházak

2018.01.17
Jelenleg a készházaknál is 300 ezer forint körül van már egy négyzetméter ára.

Tovább a cikkhez